fbpx

Купівля нерухомості на Кіпрі, що обрати: передмістя або центр

Купівля нерухомості на Кіпрі, що обрати: передмістя або центр

Розберемося, де сьогодні краще жити й інвестувати в нерухомість якщо говорити про таку країну як Кіпр.

Купівля нерухомості на Кіпрі — це більше ніж просто купівля квартири у моря або в європейському місті, це певний стиль і вибір іншого формату для життя.

І все ж місто або передмістя, в чому різниця і які у кожної локації переваги розберемося на прикладах.

Коли говоримо про периферію і віддаленість житла від міста, першим аргументом проти буде — доступність і якість інфраструктури.

Але як показує досвід, це не буде справедливим для такої країни як Кіпр. Схоже це те саме держава, де вибирають за іншими параметрами.

На Кіпрі байдуже де жити — в Нікосії, Фамагусті, Лімасолі або Пафосі. Скрізь будуть плюс-мінус однакові госпіталі, магазини та інфраструктура в цілому. Ця країна з низькою щільністю населення, де все доступно.

У тих країнах, в яких периферія не розвинена інфраструктурно, недавній тренд переїзду в село або в передмістя, був дуже короткостроковим. Люди спробували й назад потягнулися в міста. В українському офісі в InCo home ми бачимо це по статистиці продажів житлової нерухомості за 2020 рік у Києві. Коли попит на міські квартири в спальних районах на первинному ринку впав на час, а потім, ближче до середини літа 2020 року, повернувся і почав зростання.

У InCo home посилаючись на свій партнерський європейський офіс IC Realty, спостерігають, наприклад, на Кіпрі іншу тенденцію щодо покупки нерухомості.

Якщо купівля нерухомості на Кіпрі здійснюється, наприклад, жителями Нікосії більше дивляться за місто: знову стали популярні покупки місцевим населенням апартаментів, вілл у своїх звичних зонах. Вибирають найчастіше Протарас, Паралімні, ті райони, які не торкнулися злети паспортних програм і ціни не інфліровались значно. Багато що залежить від країни. Десь ми будемо бачити тривалий попит на центральні локації й зростання в цих локаціях. У деяких ми будемо бачити рівне зростання.

Нерухомість в найближчі роки, як актив, який володіє фізичними характеристиками, матиме позитивну динаміку і центральні локації збережуть високу привабливість.