fbpx

Власники КУА Інвест-Консалтинг. InCo home повідомив про зміни

Власники КУА Інвест-Консалтинг. InCo home повідомив про зміни

Бізнес-група InCo home повідомляє, що в структурі власності її юридичної особи та керуючої компанії відбулися зміни – змінились власники КУА Інвест-Консалтинг.

Угода завершилася в кінці травня, в результаті якої Компанія з управління активами «Інвест-Консалтинг» була придбана Романом Бєліком і Богданом Серотюк. Розмір частки акціонерів в загальній кількості акцій розподілені в рівних частках. Докладні дані відкриті в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Зміни пов’язані з метою зробити прозорою і зрозумілою структуру власності компанії, провести консолідацію активів бізнес-групи, привести капітал компанії у відповідність до вимог українського та європейського законодавства. Ще однією причиною стало прийняття довгострокової стратегії розвитку групи, орієнтованої на досягнення європейських стандартів роботи у сфері управління активами на вітчизняному та закордонному ринку.

За словами Романа Бєліка, нового співвласника компанії, досвід роботи останніх п’яти років в Європі дозволив побачити становлення нових правил для бізнесу пов’язаного з інвестиціями.

– Те, що вони роблять впливає на бізнес, робить його якісно іншим. В ЄС прийняли ефективні директиви й регламенти, що захищають інвестора від можливої несумлінної поведінки учасників фінансового ринку. Плюс ці правила дозволяють всім учасникам ефективно взаємодіяти, завдяки загальноприйнятим стандартам. Ми маємо намір впровадити в «Інвест-Консалтинг» підходи, що відповідають сучасній міжнародній культурі ведення інвестиційного бізнесу. Це дозволить також реально представляти український інвестиційний бізнес на міжнародному ринку, залучити додаткові інвестиції у вітчизняні проєкти. Завдання на найближче майбутнє — привести капітал компанії у відповідність до вимог Basel3, стандартами роботи й рекомендаціями MIFID2. В першу чергу це торкнеться політики усунення конфлікту інтересів, прозорого ціноутворення для клієнтів, — розкриває подробиці Роман Бєлік.

Також за словами Романа Бєліка пріоритетним напрямком для компанії стане якісна ідентифікація клієнтів і контрагентів відповідно до міжнародних вимог AML законодавства і впровадження рекомендацій щодо захисту персональних даних, прийнятих новим законодавством ЄС.

Його партнер і співвласник компанії Богдан Серотюк каже, що для «Інвест-Консалтинг» та колективу цей рік стане вирішальним.

– Ми зважилися на кардинальні зміни, хтось назве це навіть сміливим експериментом. Проходячи шлях впровадження міжнародних стандартів діяльності, звичних і природних для інвестиційного бізнесу в ЄС, в українських реаліях і локальному правовому полі вже сьогодні стикаємося з перешкодами. Але альтернативи немає, тому ми публічно заявляємо, що наша компанія готова бути першопрохідцем в адаптації європейської директиви, що стосується ринків фінансових інструментів (MIFID2). Щиро віримо в необхідність цих змін для захисту і розвитку інвестиційного ринку України. Компанія яку ми будуємо, спираючись на принципи прозорості, захисту інтересів клієнтів, захисту їх інвестицій і персональних даних — це майбутнє інвестиційного ринку, — упевнений Богдан Серотюк.

Для довідки:
InCohome – провідна інвестиційна компанія на ринку нерухомості. Заснована в Києві у 2003 році. За час роботи, компанія залучила інвестиції в будівництво 18 житлових комплексів, це понад 430 тисяч квадратних метрів житлової площі. InCohome фінансовий партнер найбільших будівельних компаній України.

КУА «Інвест-Консалтинг» має ліцензію на діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами). В управлінні КУА знаходиться понад 10 фондів через які фінансувється будівництво ряду об’єктів нерухомості в Україні. На початку 2018 року компанія отримала Генеральну ліцензію НБУ на здійснення валютних операцій.