InСo home розширює географію інвестування

Про те, що InСo home розширює географію інвестування заявили в компанії, коментуючи участь в міжнародній виставці нерухомості MIPIM, яка пройде в Каннах з 12 по 15 березня.

– Ми не обмежуємо себе тільки вітчизняним ринком. InCo home як професійний інвестор, в пошуку нових проєктів незалежно від географії. Це частина візії компанії, — заявив Роман Бєлік, партнер InCo home.

Цього року MIPIM збере впливових гравців з усіх секторів міжнародної індустрії нерухомості. Ювілейний 30-й рік виставки візьме понад 26 000 делегатів з понад 100 країн. Чотириденний цикл заходів і виставкових зон буде присвячений проблемам редевелопмента міських промислових зон, питань co-living і micro-living, новим технологіям та рішенням у сфері інтернету речей, розумного скла і сонячних батарей на базі скляних фасадів комерційних і житлових будівель.

– Для нас основний сенс заходу — вивчення світових тенденцій в секторі нерухомості. Це дозволить скорегувати наші довгострокові та середньострокові плани, виробити критерії для майбутніх інвестиційних проєктів. Цього року Україну представить понад 20 компаній, наприклад, Cushman & Wakefield, Ufuture – це знакові учасники ринку і не тільки вітчизняного. Очікується участь мера Києва Віталія Кличка та Міністра регіонального розвитку, будівництва житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко. Крім того, одним зі стендових учасників від України буде City One Development, і ми його обов’язково подивимося. Передбачувана локація їх проєкту знаходиться в одному з районів міста Києва, який визначений нашою компанією як найбільш перспективний для девелопменту в найближчі п’ять років, — зазначив Роман Бєлік.

У компанії вважають, що MIPIM – це, по суті, передовий на сьогодні ринок нерухомості й проєктів у світовому масштабі, де можна побачити останні тенденції ринку, стати його активним учасником, знайшовши відповідний проєкт для інвестування або інвестора для проєкту.

– Як інвестиційної компанії, нам цікаві різні пропозиції. Виставка — можливість заощадити час, протягом декількох днів познайомитися з десятками проєктів, новими технологіями, концепціями, ідеями архітекторів. На місці будемо зустрічатися з власниками, ідеологами та командами по проєктах, — додав партнер InCo home.

В InCo home маюсь намір в майбутньому оцінювати інвестиції в українські проєкти і їх перспективу через призму загальносвітових тенденцій ринку. Судячи з реакції ринку на реалізовані проєкти західних девелоперів, можна говорити, що в Україні стане актуальним через 5 років. Такий закордонний досвід, використаний в концепції вітчизняного девелопера, може бути інвестиційно-привабливим, відзначають в компанії.

– Нерухомість соціалізується, стає розумною. Будівництво на набережних, ренновації промзон в технопарки, що давно робить Франція і багато іншого. Все можна побачити одночасно в одному місці й оцінювати концепції наших інвестиційних проєктів з точки зору відповідності сучасній дійсності. Наприклад, в цьому році буде представлена ​​на обговорення реновація промисловій частині одного з центральних районів Парижа, нам цікаво оцінити та приміряти на себе ідеї застосовані французами. Девелоперський проєкт — це 5-7 років роботи. Ось якраз сьогодні можна побачити, що буде популярним через цей час, — стверджує партнер InCo home.

Говорячи про можливості для України залучити іноземних інвесторів, в компанії впевнені, як ринку, що розвивається, країні притаманний високий ризик інвестування, який компенсується високою прибутковістю.

– Сьогоднішній світ живе поняттями диверсифікації та хеджування ризиків. Більшість великих інституційних інвесторів для кожного з типів ринку за рівнями ризикованості готові на певний відсоток вкладень. Є чіткі критерії оцінки ризиків, прибутковості, відповідності прибутковості ризикам. Якщо ці критерії збігаються, то ризик країни буде компенсований прибутковістю й іноземний інвестор точно розмістить від 0,5 до 7% свого інвестиційного портфеля в проєкті. Важливо якщо у такого інвестора є партнер, який розуміє українські особливості, що знає ринок на місці, і здатний мінімізувати ризики, зробити їх зрозумілими й прораховувати. Тому Україна точно може залучати на таких заходах іноземних інвесторів, — підсумував Роман Бєлік.

Для довідки:

InCo home – провідна інвестиційна компанія в галузі будівництва та нерухомості, що базується в Україні. Заснована в Києві у 2003 році. Компанія залучила інвестиції в будівництво вже понад 25 житлових комплексів, це більш як 540 тисяч квадратних метрів житлової площі. Компанія працює з найбільшими українськими забудовниками — ПБГ «Ковальська», СГ «Фундамент» та іншими. У 2018 році ТОВ «КУА« Інвест-Консалтинг »(юридична особа InCo home) провела публічну зміну власників. Угода завершилася в кінці травня, в результаті якої компанія з управління активами «Інвест-Консалтинг» була придбана Романом Бєліком і Богданом Серотюком.